Samenwerking tussen Xibis en bert plantagie voor het implementeren van Infor LN 10.5

Om de verdere uitbreiding c.q. internationalisering van meubelmerk bert plantagie in goede banen te leiden, is besloten met Xibis de implementatie van Infor ERP LN 10.5 aan te gaan. Xibis biedt bert plantagie o.a. ondersteuning van de verdere internationalisering aan, de verbetering van efficiency en informatievoorziening, implementatie van CRM en het overzichtelijk vastleggen in het systeem van klantgesprekken, kortingen en prijzen.

Meubelmerk bert plantagie vertaalt trends op geheel eigen wijze in een actuele collectie stoelen en tafels, banken, fauteuils, kasten en dressoirs. Een Dutch designmerk met tijdloze, stijlvolle meubelen. Sinds de overname in 2000 van Smits meubelen, opgericht in 1958, heeft directeur-eigenaar Bert Plantagie het roer rigoureus omgegooid met een nieuw pand, een nieuwe naam en de focus op de consumentenmarkt.

Voor zowel starters, jonge gezinnen als ouderen, is de collectie van bert plantagie razend populair. Omdat Nederland te klein is voor de ambitie van het merk, wordt er ingezet op export. Vanaf 2006 is bert plantagie daarom ook succesvol actief in Duitsland, België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Scandinavië en Israël. Om de toenemende klantenkring in het buitenland goed van dienst te kunnen zijn, is er in 2011 op een strategische positie in Duitsland een verkoopkantoor geopend, en is sinds vorig jaar een nieuwe productielocatie opgezet in Bosnië.

Met het Make it Yours-concept dat medio 2011 gelanceerd werd, kan de consument in 11 stappen zelf een eigen unieke bert plantagie stoel co-creëren. Maar bert plantagie gaat verder. Anno 2017 kan de consument bij bert plantagie het grootste deel van de collectie voorzien van een maatwerk-element om tot een optimale keuze te komen.

Het vervaardigen van al deze meubels is handwerk en vindt plaats op diverse productielocaties, veelal in eigen beheer, op verschillende plaatsen in Nederland en Oost-Europa. Alle producten en halffabricaten worden aan het hoofdkantoor in Cuijk geleverd en vanuit daar indien mogelijk met eigen vrachtwagens naar de klanten vervoerd.

Implementatie Infor LN 10.5

De implementatie is uitgegaan van een multi-site structuur van het type: “multi-logistic / multi-finance”. De keuze voor multi-logistic is gebaseerd op de verwachting dat artikelen en stuklijsten op meerdere locaties voor kunnen komen, met ieder een eigen set toeleveranciers en kostprijzen. Zeker als later verder internationale uitbreiding komt.

Martin Landstra, Finance Director van meubelmerk bert plantagie: “Na lange tijd op zoek te zijn geweest naar een passend systeem, hebben wij Xibis de opdracht gegund om samen met ons Infor ERP LN te gaan implementeren. Wij verwachten met de nieuwe geautomatiseerde omgeving  klaar te zijn voor een verdere groei in de toekomst zowel in Nederland als (ver) daarbuiten.  Daarbij zullen wij alle groepsmaatschappijen gaan bundelen in één systeem, waarmee een nog beter inzicht zal worden gecreëerd in de logistieke en financiële stromen binnen de groep.”