10/08/2016

Project Management

De Projectmanager van Xibis gaat niet zonder meer voor elk resultaat. De projectmanager zal samen met de opdrachtgever vooraf bepalen of het beoogde resultaat daadwerkelijk iets zal bijdragen aan het realiseren van de (ICT-)strategie van de onderneming. Als de opdrachtgever of de projectmanager niet volledig toegewijd zijn aan het doel van het project, kan dan van anderen worden verwacht dat zij er wel voor te motiveren zijn?

Is deze toewijding er eenmaal, dan is onze projectmanager door zijn enorme drive niet meer te stoppen. Hij zal pas tevreden zijn als het resultaat er staat en de afnemer of gebruiker tevreden is.

Onze Projectmanagers hebben jarenlange ervaring en zien Project Management echt als een vak!

Op het gebied van projectmanagement biedt Xibis de volgende diensten:

  • Het voeren van de dagelijkse, operationele leiding van een project of programma (een programma is een cluster van samenhangende projecten)
  • Het (bege)leiden van de project start-up: de opstartfase van een project (met het plan van aanpak voor het project als belangrijkste deliverable) is het meest cruciaal; hier wordt immers de basis gelegd voor hoe het project verder zal verlopen. Kortom: hier slagen of mislukken projecten vaak!
  • Het houden van project audits of reviews