Leolux implementeert Infor ERP LN 10.5 met Xibis

Nederlands belangrijkste producent van designmeubelen is al meer dan tachtig jaar gevestigd in Venlo. Met 350 medewerkers produceert het familiebedrijf hoogwaardige meubelen op bestelling voor een wereldwijde markt. In het moderne productieproces wordt het traditionele ambacht gecombineerd met hightech toepassingen en machines. Een cruciale schakel in het productieproces van Leolux is het ERP systeem. In samenwerking met Xibis implementeert de designfabrikant de komende maanden een nieuw pakket: Infor ERP LN 10.5.

Produceren op bestelling vraagt om een perfecte logistieke afstemming. Leolux biedt de consument een reusachtig pakket aan modellen, bekledingsmaterialen, lakkleuren, maat- en comfortkeuzes. Zelfs de kleur van de siernaden kan door de klant zelf worden gekozen. Toch belooft Leolux om elke willekeurige combinatie van opties in zes weken te bouwen en bij de dealer af te leveren. Om dit uiterst complexe proces vlekkeloos te laten verlopen moeten planningen, voorraden en toeleveringen perfect in balans zijn met de personele bezetting en de productieflow. Om dit doel te bereiken maakte Leolux de afgelopen twee decennia gebruik van Baan IV.

Infor ERP LN 10.5

In de loop van 2018 implementeert Leolux de opvolger van Baan IV. De gebruikers van het ERP systeem zijn nauw bij dit veranderingsproces betrokken. Om te voorkomen dat de continuïteit van de meubelproductie onder druk komt te staan, wordt Infor ERP LN 10.5 geleidelijk ingevoerd.

Voor Leolux heeft de keuze voor Infor ERP LN 10.5 verscheidene voordelen. Zo biedt het pakket, als opvolger van Baan IV, veel herkenningspunten voor de gebruikers. Het sluit bovendien goed aan op de wensen van Leolux, zodat ingrijpende maatwerkaanpassingen overbodig zijn. Al met al betekent de overstap, dat de designfabrikant haar bedrijfsprocessen verder kan optimaliseren en daarmee gereed is voor verdere groei. Met Infor ERP LN 10.5 is Leolux weer helemaal klaar voor de toekomst.

De implementatie van Infor ERP LN 10.5 wordt ondersteund door Xibis. “Betrouwbaarheid en onafhankelijkheid waren bij ons doorslaggevend om voor Xibis te kiezen”, aldus Leolux. De partijen tekenden het contract in oktober 2017. De geleidelijke implementatie start op 23 november 2017 en beslaat een groot deel van 2018.