Business Intelligence binnen Tolsma

Binnen Tolsma worden Infor ERP LN en ISAH gebruikt als primaire systemen. Tolsma zocht een eenduidig management informatie systeem, welke het mogelijk maakt om, op een simpele manier, informatie te produceren en distribueren. Dit systeem moest tevens voldoen aan eisen m.b.t. transparantie, betrouwbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid. Tevens moest het mogelijk zijn om alle mogelijke data-bronnen te ontsluiten.

Tolsma heeft, i.o.m. Xibis, besloten om Business Intelligence te implementeren i.s.m. Biyond. Biyond is de BI-partner van Xibis en heeft jarenlange ervaring met het leveren van BI-diensten en -oplossingen binnen de ERP LN wereld.

Het bedrijf Tolsma

“Improving your agribusiness in an intelligent way”

Tolsma-Grisnich is de specialist in intelligente bewaartechniek en staat bekend om het automatiseren en optimaliseren van de verwerking van agrarische producten. De combinatie van techniek en bewaaradvies resulteert in het hoogste bewaarrendement voor klanten. De kracht van Tolsma-Grisnich is de zeer brede kennis en ervaring op het gebied van bewaring en verwerking van agrarische producten. Die komt tot uiting in klantspecifieke installaties en turnkey projecten voor het inschuren, verwerken en verpakken.

Nadat Tolsma rond de eeuwwisseling onderdeel was van een grote holding is het sinds 2003 weer zelfstandig. Recente overnames van Becom ventilatie- en besturingstechniek (2005) en Machinefabriek Grisnich B.V. (2007), specialist op het gebied van intern transport en het sorteren van aardappels, passen in het streven van Tolsma om een betrouwbare en innovatieve partner voor telers en verwerkers te zijn.

De aanpak

In samenwerking met Tolsma is een duidelijke fasering aangebracht in alle bestaande informatie-vraagstukken. Het verkrijgen van verkoopinformatie en financiële rapportage kregen hierdoor de hoogste prioriteit. Inkoop, productie, voorraad en het ontsluiten van andere bronsystemen werden ondergebracht in een volgende fase.

Vervolgens werd bekeken welke Biyond modellen (Biyond modellen leveren functionaliteit en informatie “out of the box”) benodigd waren voor het afdekken van de bestaande behoeften. Hieruit kwam naar voren dat voor de eerste fase er twee modellen benodigd waren, nl. Sales en Finance. Het enige maatwerk is een analyse, welke per project alle relevante informatie (projectadministratie, verkoop, service en productie) toont.

O.a. door het gebruik van modellen is de BI-implementatie binnen tijd en budget uitgevoerd. Tolsma is momenteel druk bezig zelf alle benodigde project-, verkoop- en finance-rapportages te definiëren.

Ervaringen van Tolsma met Xibis/Biyond

  • Het produceren van de benodigde informatie gaat snel en foutloos
  • Business Intelligence is een goed alternatief voor klantspecifieke ERP-rapporten
  • Business Intelligence helpt de data-kwaliteit van m.n. stamgegevens te verbeteren
  • De betrokken medewerkers van Biyond hebben én ERP-kennis én BI-kennis

Over Biyond

Biyond is een dienstverlener gespecialiseerd in Business Intelligence en Performance Management. De dienstverlening bestaat uit advies, realisatie en projectmanagement van Business Intelligence oplossingen. Daarnaast biedt Biyond een breed scala aan modellen om implementatietijden drastisch te verkorten.

Biyond levert diensten en oplossingen aan een breed scala van nationaal en internationaal opererende bedrijven. Binnen de Benelux o.a. aan K&W, Mertens, Misco, MPS, Norma, Stork, Vasco, WVS en Wecovi.