JobTime voor Moba

De huidige uren scanapplicatie van Moba voldeed niet meer aan de eisen en wensen. Moba maakte gebruik van een wat verouderd systeem dat geen live verbinding had met LN. Hierdoor moest er achteraf vaak fouten worden hersteld. Door het ontbreken van de 40-uurs controle was er geen zekerheid of de uren volledig waren verantwoord.

De oplossing

In samenwerking met Xibis is besloten JobTime, een door Xibis ontwikkelde applicatie, als oplossing in te zetten. Hierbij is uiteraard naar de specifieke wensen van Moba geluisterd:

  • Aan- en afwezigheid registratie
  • Export van JobTime gegevens naar Moba HRM applicatie
  • Specifieke Moba rapportage

De basis van JobTime betreft een web-applicatie die op elke PC op de werkvloer kan draaien. Geen ingewikkelde schermen met verschillende opties, alleen de mogelijkheid tot starten en/of stoppen van handelingen. Door gebruik te maken van barcode scanning is het uren registreren nog eenvoudiger. Via de barcode scanning, kunnen SFC-bewerkingen versneld gereed gemeld worden.

Het resultaat

Moba maakt nu gebruik van een gebruiksvriendelijke uren scan applicatie waarbij de eindgebruiker zelf de controle heeft op zijn/haar scanning. De productiechefs hebben nu een totaal overzicht van alle uren, de gescande uren en de uren zoals die in het HRM pakket geregistreerd zijn waarmee er een totale 40-uurs controle is.

Het bedrijf Moba

De Moba Group is een dynamische organisatie met kantoren over de gehele wereld. Moba maakt eiersorteer-, verpakkingsmachines en breakers voor de verwerking van eieren. Met maar een paar bedrijven wereldwijd, is Moba uniek in het soort apparatuur dat zij maakt. Moba produceert onder andere machines die eieren, tot wel 190.000 eieren per uur, geautomatiseerd en computergestuurd sorteren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Barneveld, waar de ontwikkeling, productie, verkoop en service van de machines plaatsvinden. Daarnaast heeft Moba service- en verkoopkantoren in Amerika, Maleisië, Japan, Duitsland, Engeland en China.

Ervaringen van Moba met Xibis

Vooraf was voor Moba duidelijk, waar de nieuwe tijdregistratie aan moest voldoen. Belangrijk was hierbij: Gebruiksvriendelijk, directe koppeling met LN (ERP-applicatie), zelfredzaamheid van de gebruikers en ten slotte controle op volledigheid, de zogenaamde 40-uurs controle. Samen met Olaf van der Sanden zijn voor alle mogelijke scenario’s flowcharts gemaakt en na uitgebreide tests door Xibis en Moba heeft dit geresulteerd in een applicatie, waar Moba jaren mee vooruit kan. Het sparren met Olaf verliep in een zeer ontspannen en plezierige sfeer, waarbij we de randen van het project soms opzochten, maar uiteindelijk binnen het budget het doel hebben bereikt. Voor de gebruikers is het even wennen, dat er informatie op het scherm wordt getoond, waarmee het grootste deel van de fouten door hun zelf opgelost kunnen worden. De gebruiksvriendelijkheid van de schermen heeft er toe bijgedragen, dat gebruikers hiermee snel kunnen omgaan.

Gert van Leijenhorst  |  IT Manager Moba