Ons goud

Ons goud. Dat zijn onze medewerkers en klanten. Wij zijn mensen, die mensen verder helpen. Wij doen dit door middel van optimale bedrijfssystemen. Niet het bedrijfssysteem, maar jij en jouw organisatie staan hierin centraal. Ook jij kan deel uitmaken van ons goud door ons een uitdaging te geven.

Lees hieronder hoe onze klanten ons als partner hebben ervaren. 

BOUWTOELEVERANCIER

Altrex

Het migreren van LN10.6 on-premise naar InforLN10.7 CloudSuite voor Altrex

Al 70 jaar is Altrex B.V. koploper in klimoplossingen. Kwaliteit en veiligheid staat daarbij voorop. Altrex heeft als doel het werk voor haar klanten veiliger te maken door zelf te innoveren en op zoek te gaan naar vernieuwing. Altrex had voor ogen om de huidige Infor LN10.6 on-premise omgeving te migreren naar InforLN10.7 CloudSuite.

Onze oplossing

Om het doel te bereiken, zijn voor Altrex een aantal zaken verbeterd:

 • Infor maatwerk vervangen door standaard componenten
 • Interfaces via de nieuwe Infor OS technologie en API’s van Infor
 • Vervanging van HiDOX FormDesigner door Infor Report Designer
 • Integraties met ISPnext factuurscanning
 • Met Infor LN CloudSuite een basis leggen om te kunnen meegroeien met de nieuwste functionaliteiten van Infor

“Het succesvolle trackrecord van Xibis gaf ons het vertrouwen dat ze de juiste partner zijn voor deze migratie. Ze hebben een indrukwekkend staat van dienst, kennen het platform van binnen en van buiten, en beschikken over de technische vaardigheden om ons succesvol te begeleiden.”

Migratie

Quote van de klant
Tim Tollenaar, Teamleider IT bij Altrex:

“Samen met Xibis verwachten we een succesvolle migratie naar Infor LN CloudSuite”.

IS JE INTERESSE GEWEKT?

Heb jij als bedrijf in de bouw een uitdaging liggen op het gebied van jouw bedrijfssystemen? Neem contact op met Xibis, dan gaan we samen op zoek naar de beste aanpak. 

MACHINE- EN APPARATENBOUW

KOTI Industrieel en Technisch Borstelwerk B.V.

Implementatie van het optimale ERP pakket voor de KOTI groep

In de ruim 50 jaar van haar bestaan heeft KOTI een enorme hoeveelheid gespecialiseerde kennis, expertise en oplossingskracht opgebouwd voor de ontwikkeling en productie van klantspecifieke borsteloplossingen voor de meest uiteenlopende industrieën. Om de sterke groei op te vangen is vernieuwing van het huidige ERP applicatielandschap noodzakelijk. KOTI heeft hiertoe intensief onderzoek gedaan naar het meest geschikte ERP pakket en implementatiepartner voor de gehele KOTI groep.

Onze oplossing

Een aantal punten waren belangrijk om op te pakken:

 • Een app inclusief kaartfunctionaliteit zodat er voor de sales afdeling geografisch zicht is op de klanten
 • Optimaal geïntegreerde productconfiguratie met Infor CloudSuite Industrial Enterprise
 • Verbeterde ondersteuning van financiën en mogelijkheden voor logistieke en financiële intercompany samenwerking
 • Inzicht in de berekening van de gecalculeerde kosten ten opzichte van de werkelijke kosten
 • Inzicht in de status van de orders in de productie
Implementatie

Quote van de klant
KOTI Industrieel en Technisch Borstelwerk B.V.:

“Er is gekozen voor Xibis vanwege de jarenlange ervaring (sinds 1989) met het implementeren van het ERP pakket Infor LN bij productiebedrijven. Zowel grote, middelgrote en kleine productiebedrijven mag Xibis tot zijn klantenkring noemen. Aangezien er zich binnen de KOTI Groep zowel grote als kleine productiebedrijven bevinden is dit een goede match.

Ook heeft Xibis veel ervaring met het optimaliseren van bedrijfsprocessen en was er direct een goede klik met de consultants van Xibis die aan ons werden voorgesteld nog voordat de opdracht werd verleend”.

IS JE INTERESSE GEWEKT?

Heb jij als bedrijf in de productie branche een uitdaging liggen op het gebied van jouw bedrijfssystemen? Neem contact op met Xibis, dan gaan we samen op zoek naar de beste aanpak. 

MACHINE- EN APPARATENBOUW

Vostermans Ventilation

Implementatie van Infor LN10.7, Infor OS en Infor Factory Track Warehouse Mobility

Vostermans Ventilation heeft haar hoofdkantoor in Venlo en vestigingen in China, Maleisië en de Verenigde Staten. Vostermans Ventilation ontwikkelt, produceert en distribueert wereldwijd axiaal ventilatoren voor de industriële en agrarische markten. Om de hoogstaande kwaliteit ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen en internationaal gestroomlijnd te kunnen blijven opereren, heeft Vostermans Ventilation gekozen voor de implementatie van Infor LN10.7, Infor OS en Infor Factory Track Warehouse Mobility.

Onze oplossing

De doelen met de inzet van Infor LN, Infor OS en Infor Factory Track Warehouse Mobility zijn als volgt:

 • Verbetering van efficiency en kwaliteit door altijd correcte en up-to-date informatie
 • Zekerheid over de status van commerciële orders, productiestromen, logistieke stromen en facturen
 • Beter beheersbare kosten door verbetering van de efficiency van het S&OP-proces
 • Ondersteuning van het werkvoorbereidingsproces voor de eigen productie
 • Borging van de verschillende bedrijfsprocessen met behulp van Workflow, inclusief traceerbaarheid
 • Toekennen van operationele Managementinformatie (dashboards) op basis van rol/functie
 • Eliminatie van zelfontwikkelde applicaties en oplossingen
Implementatie

Quote van de klant
Senior Projectmanager bij Vostermans:

“De totaal getoonde functionaliteit op het gebied van inkoop, productie, logistiek en de financiële verslaglegging hebben ons doen besluiten om voor het Infor LN systeem te kiezen. Vooral het concept om het hele bedrijf, naast de indeling in aparte financiële delen, als één logistiek bedrijf te definiëren in LN hebben ons over de streep getrokken.”

IS JE INTERESSE GEWEKT?

Heb jij als bedrijf in de machine industrie een uitdaging liggen op het gebied van jouw bedrijfssystemen? Neem contact op met Xibis, dan gaan we samen op zoek naar de beste aanpak. 

Direct contact met onze mensen?

Medewerker Sijmon van den Berg
General Manager

Sijmon heeft Civiele techniek gestudeerd op de toenmalige HTS. Na ervaring ‘op zee’ als werkvoorbereider die de golfkracht en stroming voor schepen simuleerde en berekende, ging hij aan de slag als implementatie consultant in de bouw bij de firma Baan. Hierna volgden de functies als projectmanager, teammanager en general manager voor Benelux, Israël en Zuid-Afrika, om uiteindelijk in augustus 2011 het avontuur aan te gaan om Xibis verder uit te bouwen, eerst als business development manager en de laatste drie jaar als general manager. Buiten zijn werk geniet Sijmon van zijn kleinkinderen, lezen, wandelen, racefietsen, gravel biken, de natuur, en heeft de inzet voor de stichting Kimon ook zijn hart. Sijmon staat bekend als een echt familiemens.

Henk Jan Habermehl
Operations Manager

Volgend op zijn bachelor en master Bedrijfskunde, is Henk Jan al bijna 38 jaar een zeer ervaren Projectleider en Business Consultant bij zowel kleine(re) als middelgrote productie-, handels- en service verlenende bedrijven in binnen- en buitenland. Met zijn hands-on mentaliteit is hij gewend om op het snijvlak van organisatie, automatisering en informatievoorziening te opereren, waarbij zowel op directie als uitvoerend niveau gecommuniceerd wordt. Hij heeft bijna 38 jaar implementatie ervaring met alle Baan versies van BOCS/BPCS 1.3 t/m de meest recente versies van Infor LN in de Cloud en on-premise t/m Infor LN10.7.

Jan-Willem Maat
Finance Manager

Jan-Willem is een praktisch ingestelde Finance Business Consultant met overzicht en inzicht. Hij is conceptueel sterk maar heeft ook een nadrukkelijke “handen uit de mouwen” mentaliteit. Jan-Willem is gedreven en enthousiast. Hij heeft uitstekende kennis van en ervaring met Baan IV, Baan V en Infor LN Finance, kostprijzen, financiële integraties en Multi-site concepten. Voor de logistieke gebieden binnen Baan IV, V en Infor LN heeft Jan-Willem een goede basiskennis. Jan-Willem besteedt zijn vrije tijd graag aan een potje hokey, pianospelen en vakanties in Italië met zijn gezin. Ook van een potje carnaval vieren is hij niet vies.

Sales Manager

Jan heeft een berg aan ervaring. Sinds 2017 werkt hij bij de Infor Global Services organisatie binnen de Benelux. Bij Xibis is hij sinds 2023 werkzaam als Sales Manager. Jan wordt omschreven als analytisch met een hardwerkende persoonlijkheid. Hij is een sterke relatiebouwer, die oplossingsgericht te werk gaat. In zijn vrije tijd houdt hij van gamen, wandelen met de hond, Netflixen en het luisteren naar klassieke muziek. Zo nu en dan is hij te vinden op de tennisbaan als hij weer eens is uitgedaagd tijdens een borrel of feestje.

Olaf van der Sanden
Planning en Technisch Consultancy Manager

Door zijn ervaring in diverse functies binnen verschillende segmenten van het bedrijfsleven, is Olaf uitstekend in staat om met alle lagen van de organisatie goed te communiceren. Hij is een klantgerichte project- en servicelevelmanager met een brede kennis van zaken m.b.t. Infor software en ICT. Olaf heeft een mensgerichte instelling en een open persoonlijkheid. Een echte teamplayer die altijd het beste voor de klant zoekt en zijn team weet te motiveren. Olaf houdt van wandelen in de bergen, hardlopen, wielrennen en squash.

Pieter Lekkerkerker
Innovation Manager

Pieter is een gedreven consultant met 20 jaar ervaring in de logistiek en productie. Hij heeft snel inzicht in bedrijfsprocessen en weet deze om te zetten in praktische oplossingen in het ERP-systeem. Hij gaat resultaatgericht te werk en heeft een handen uit de mouwen mentaliteit, waarbij hij bekend staat als een echte bruggenbouwer. In zijn vrije tijd is Pieter zeer actief in de kerk. Op zaterdag kan je hem vinden in de dierenweide in Acht: het is mooi om hier buurtbewoners te ontmoeten en het verzorgen van de dieren werkt voor Pieter ontstressend.

Helen Meijer
Consultancy Manager

Met een jarenlange ervaring in het professionaliseren van projectmatig werken en het implementeren van ICT en ERP processen, zorgt Helen ervoor dat projecten succesvol worden uitgevoerd. Een goed analytisch vermogen stelt haar in staat om de inrichting en uitvoering van projecten en portfolio’s effectief vorm te geven. Het mooie van projecten vindt Helen de gezamenlijkheid in het bereiken van de beoogde doelen en resultaten. Haar vrije tijd brengt ze graag met familie en vrienden door onder het genot van een hapje en drankje. Ze luistert graag naar muziek en houdt van uitwaaien op het strand.

Willeke Duijst-de Jong
Office Manager

Vanuit haar enthousiasme en positiviteit is Willeke een betrouwbare en behulpzame aanwinst voor Xibis. Als office manager houdt Willeke zich bezig met de financiële aspecten binnen het bedrijf waarbij ze nauw samenwerkt met de Finance Manager. Haar gevoel voor cijfers en haar financiële kennis zijn erg waardevol. In haar vrije tijd staat Willeke graag in de keuken om heerlijke gerechten te bereiden, brood te bakken of zeep te maken. Ook houdt ze ervan om creatief bezig te zijn. 

Nellie Lodders
Office Manager

Door haar ervaring in diverse functies binnen verschillende segmenten van het bedrijfsleven is Nellie een breed inzetbare office manager. Naast ervaring binnen de professionele dienstverlening, heeft zij ervaring met het organiseren van evenementen, het optreden als gastvrouw en het verzorgen van interne communicatie. Bij Nellie is aan enthousiasme geen gebrek. Ze is creatief, sociaal, flexibel en pro-actief. In haar vrije tijd houdt ze zich bezig met urban sketching en sportieve uitdagingen.

Samen voor goud

Infor logo-grijs
ISP
Tradecloud
HiDOX
SynQ
biYond

Heb je een vraag over of uitdaging aan ons?

8 + 15 =