MPS implementeert met Xibis een KARDEX automatisch magazijn systeem

MPS Systems B.V. is een wereldwijd gerenommeerd en innovatief bedrijf gespecialiseerd in het produceren en leveren van flexo, hybride en offset drukpersen voor de wereldwijde smalbaan industrie. Ter uitbreiding van het magazijn in Arnhem, heeft MPS besloten met behulp van Xibis, een KARDEX te installeren.

De drukpersen van MPS staan bekend om hun innovatie, flexibiliteit, uitstekende printkwaliteit en een hoge return on investment ratio. Wat MPS Systems B.V. onderscheidend maakt is dat ze hun klanten begrijpen door te luisteren naar hun behoeften. MPS richt zich op degene die de machine moet bedienen: de drukker. Daarom is MPS ‘Operator Focused, Results Driven’.

KARDEX

Een KARDEX is een geautomatiseerd magazijn systeem waarbij goederen in een toren worden opgeslagen. De KARDEX zal daarmee diverse voordelen gaan opleveren zoals het winnen van fysieke ruimte en bij het pakken van goederen: afname foutgevoeligheid en sneller picken van goederen. Hiermee kan MPS een efficiëntieslag maken in haar logistieke processen.

Het KARDEX-systeem zal op een aantal logistieke stromen gaan interfacen met het ERP-systeem van Infor LN10.2.1:

  • De inslag van binnengekomen goederen t.b.v. inkooporders
  • De uitslag van goederen t.b.v. productieorders en service orders
  • Voorraadtellingen (controle van fysieke voorraad t.o.v. administratieve voorraad)

Verloop van het project

Na inventarisatie van de processen en benodigdheden, heeft Xibis samen met KARDEX en MPS de aftrap gegeven voor het project. Hierna werden een functioneel en technisch ontwerp gemaakt door Xibis. Na akkoord van deze ontwerpen, bouwde Xibis de interface die de koppeling tussen Infor LN en KARDEX ging vormen.

Intussen werd de fysieke toren voor opslag aan de achtergevel van het MPS pand gezet. De bouw hiervan verliep volgens planning, waardoor op de achtergrond verder gewerkt kon worden aan de procesomgeving.

Na uitgebreide tests van de interface in een testomgeving, werd deze over gezet naar de live omgeving. “Het functionele en technische ontwerp bleken zeer goed te zijn, waardoor we snel live konden gaan met de nieuwe interface. Dankzij de excellente voorbereiding van Xibis, konden we ons nieuwe KARDEX-systeem snel in gebruik nemen” vertelt Rob Nijland, IT Manager bij MPS.

Samenwerking met Xibis

Nick van Huffelen, Purchasing Manager bij MPS, is zeer tevreden over de samenwerking met Xibis in dit project: “Xibis was in staat om de wensen van ons als klant om te zetten naar een passend en goed werkend systeem. Xibis is een goede gesprekspartner gebleken, zowel op functioneel als op technisch gebied.”

Rob Nijland voegt toe: “Het prettige aan Xibis was dat ze nauw betrokken waren bij het testen en de implementatie van de nieuwe systemen. Wij werden als klant compleet ontzorgd, doordat onze contactpersoon ook op eigen initiatief contact had met de derde partijen waar we in dit project mee te maken hadden.”

Dankzij het nieuwe KARDEX-systeem heeft MPS niet alleen ruimte bespaard in het magazijn, maar is het voorraadbeheer veel intelligenter geworden en gaan voorraadtellingen een stuk efficiënter dan voorheen.

MPS dankt Xibis voor de prettige samenwerking in dit project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *